Bel ons gerust 071 365 1304

Reserveren

Reputatie

Michelin

In 2005 werd restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin de trotse eigenaar van een Michelin-ster. Chef-kok Marcel van Lier is de man achter Restaurant Latour en is verantwoordelijk voor het behalen van de Michelin-ster. Al twintig jaar zit hij in het vak en sinds tien jaar zwaait hij de scepter in de Frans georiënteerde keuken. Samen met zijn team waarborgt hij het hoge niveau dat u van een sterrenrestaurant mag verwachten. De sfeer en entourage van het restaurant zijn perfect. De Michelin-gids dankt haar huidige roem vooral aan de Michelin-sterren; sommige restaurants krijgen bij hun naam een symbool van één, twee of drie sterren. Deze drukken de kwaliteit van het eten en het restaurant uit.

De betekenis van deze sterren is als volgt:

  • Een uitstekende keuken
  • De keuken is een omweg waard
  • De keuken is een reis waard
Op dit moment telt Nederland 84 sterrenrestaurants waaronder 2 restaurants met 3 sterren, 16 restaurants met 2 sterren en 66 restaurants met 1 ster.

Aan de hand van 5 principes worden de restaurants beoordeeld:
  • Anonieme inspectie
  • Onafhankelijkheid
  • Selectie
  • Jaarlijkse actualisatie
  • Eén selectieprocedure

GaultMillau

Restaurant Latour heeft een vermelding in de gastronomische gids van GaultMillau in de benoeming van 'Restaurant die een bijzondere keuken brengt' met 16 koksmutsen. In deze gids worden alleen de beste restaurants en hotels van Nederland opgenomen. Volgens GaultMillau behoort Latour tot de Nederlandse 'eredivisie', een mooie erkenning van onze kwaliteiten.